Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Controversiële shooter Hatred krijgt AO-classificatie in de VS

Alleen voor volwassenen.

Moordsimulator Hatred heeft van het Amerikaanse classificatie-orgaan ESRB de AO (Adults Only)-classificatie gekregen. Deze classificatie wordt doorgaans enkel gebruikt voor media waarin seksuele handelingen voorkomen.

Hatred is de tweede game ooit die een AO-classificatie heeft gekregen op basis van geweld en grof taalgebruik. De eerste gewelddadige game die deze rating ontving was Thrill Kill, een nooit uitgebrachte vechtgame voor de eerste PlayStation.

Ontwikkelaar Destructive Creations laat op het eigen forum weten enigszins trots te zijn op de classificatie die Hatred van de ESRB heeft ontvangen. "Het is ergens wel een prestatie om een AO-classificatie te krijgen enkel op basis van geweld en grof taalgebruik," aldus de ontwikkelaar.

Hatred wekte enige tijd geleden controverse op dankzij een zeer gewelddadige eerste gameplaytrailer. De game kwam vorige maand naar Steam Greenlight, maar is korte tijd later van Steam verwijderd. Hatred is inmiddels weer terug op Steam Greenlight.

Hatred heeft nog geen officiële releasedatum.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Hatred

PC

Related topics
PC
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties