Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monter Hunter Tri gratis online te spelen

In Japan moeten spelers betalen.

Capcom liet ons een maand geleden weten dat ze een MMO rond Monster Hunter naar de Xbox 360 zouden brengen, maar voordat ze dat doen voorzien ze eerst nog even de console van Sony van wat RPG-geweld met Monter Hunter Tri. In Japan is het spel al een tijd beschikbaar en oogst de game veel succes, maar eind april zullen ook wij met deze Wii-game aan de slag kunnen gaan.

Waar we vooral naar uitkijken is de online modus van Monter Hunter Tri. We zien het niet vaak gebeuren dat ontwikkelaars spellen op de Wii uitbrengen die op een degelijke manier gebruik maken van de internetcapaciteiten van de Wii, maar als we de reviews uit Japan mogen geloven heeft Capcom het wel bij het juiste eind. Ook de consument lijkt die mening te delen gezien men in het land van de reizende zon elke maand een som geld over de toonbank schuift om Monster Hunter Tri online te kunnen spelen.

In Europa en Amerika zal dit echter niet het geval zijn. Op de Europese Nintendo Media Summit liet Capcom weten dat we in de Westerse wereld volledig gratis met het spel online zullen kunnen gaan. Verder zal Monster Hunter Tri compatibel zijn met WiiSpeak, wat wilt zeggen dat je met je medespelers zult kunnen converseren. De Europese versie van het spel zal als kers op de taart ook uitgerust worden met dedicated servers.

Monster Hunter Tri ligt vana 23 april in de winkelrekken voor de Nintendo Wii.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties