Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monstrum komt uit Early Access

Dode zee.

Survival-horror game Monstrum komt uit Early Access en is vanaf nu volledig voor de pc beschikbaar, onder andere via Steam en de Humble Store. Een overzet voor Linux, de Mac en Oculus volgt later.

De volledige release gaat samen met update 0.9.5., waarmee ontwikkelaar Team Junkfish enkele verbeteringen maakt en fouten oplost. Alle details vind je op de aankondigingenpagina.

In Monstrum bevind je je op een verlaten schip met één andere passagier: een onbekend monster. Het monster kun je niet bevechten, dus moet je verstopplaatsen zoeken en uiteindelijk ontsnappen.

Bij elk nieuw spel verandert de lay-out van het schip, alsook de locatie van voorwerpen. Daarnaast gebruikt Monstrum permadeath: wanneer je sterft, begin je weer helemaal opnieuw. Er zijn drie verschillende monsters met elk hun eigen gedrag.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties