Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monster Hunter mogelijk naar de 3DS

"Serie klaar voor nieuwe hardware".

Monster Hunter is sinds jaar en dag ongelofelijk populair in Japan, maar de laatste tijd lijkt ook de Westerse gamer de verslavende serie van uitgever Capcom ontdekt te hebben. Verscheidene edities voor de PSP wisten daarvoor te zorgen, maar het is vooral Monster Hunter Tri voor de Nintendo Wii die in Amerika en Europa met kop en schouders boven de voorgaande delen uitstak qua succes. Ryozo Tsujimoto, de producer van de spellen, geeft vandaag echter aan dat de reeks klaar is om nieuwe hardware te verkennen.

In een interview met het magazine Gemaga liet Tsujimoto namelijk weten dat hij nauwgezet de lancering van de 3DS zal volgen. "De 3DS komt eraan, dus ik denk dat de tijd rijp is om Monter Hunter op nieuwe hardware uit te brengen," zei hij.

Een korte quote, maar wel eentje die ons doet geloven dat Tsujimoto op dit moment de kat nog uit de boom aan het kijken is of de 3DS al dan niet succesvol zal blijken. Of Monster Hunter al voor de nieuwe handheld van Nintendo in de maak is kunnen we dus niet met zekerheid zeggen.

De 3DS verschijnt eind februari in Japan. Wanneer de gloednieuwe handheld met 3D-capaciteiten in Europa zal verschijnen is momenteel nog niet geweten, maar hoogstwaarschijnlijk zal Nintendo midden januari een datum bekend gaan maken.

Getagged als

Reacties