Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monster Hunter in MGS: Peace Walker

Samenwerking tussen Capcom en Konami.

Gisteren nog liet Hideo Kojima ons weten dat er een optie in Metal Gear Solid: Peace Walker zal zitten om het spel te installeren op de memory card van je PSP. Samen met die aankondiging liet de man los dat we vandaag een twee verrassing rond Peace Walker konden verwachten, en nu is het zover.

Zopas liet Kojima op een persconferentie weten dat Monster Hunter, een spellenreeks van ontwikkelaar Capcom, terug te vinden zal zijn in Metal Gear Solid: Peace Walker. Snake zal met behulp van Felyne, de mascotte van de Monster Hunter reeks, richting een eiland kunnen rijzen waar hij het mag opnemen tegen allerhande gigantische monsters, waaronder Tigrex en Velocriprey. Ook zal onze sluipgrage held helikopters kunnen aanvallen, zo bleek op de persconferentie.

Het is overigens niet de eerste keer dat we een crossover zien binnen een Metal Gear Solid reeks. Herinner je je bijvoorbeeld nog hoe Psycho Mantis gegevens van je PSone-memory card kon lezen waardoor titels als Castlevania in het originele MGS opdoken? Of hoe er apen uit Ape Escape in Snake Eater te zien waren? Misschien zit de aanwezigheid van het kostuum van Altair uit Assassin's Creed in Metal Gear Solid 4 nog wat verser in je geheugen? De aanwezigheid van Monster Hunter in Peace Walker is met andere woorden niet zo gek als je weet hoe het brein van Hideo Kojima werkt.

Metal Gear Solid: Peace Walker zal vanaf 18 juni in de winkelrekken te vinden zijn, en dat exclusief voor de PSP.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties