Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monster Hunter Generations - 5 dingen die je moet weten

Gotta slash 'em all.

Denk je aan Capcom, dan denk je over het algemeen aan Street Fighter, Resident Evil en Devil May Cry. In Japan is echter de Monster Hunter-serie mateloos populair. Monster Hunter Generations behoort tot de vierde generatie en plaveit de weg naar mogelijk het officiële vijfde deel in de serie. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste weetjes van Capcoms action-RPG.

Lees hier de Monster Hunter Generations review.

1. Beter bekend als Monster Hunter X

In Japan is de game al sinds eind vorig jaar verkrijgbaar, maar sinds 15 juli kunnen Europese Nintendo 3DS-spelers er ook mee aan de slag. In het land van de rijzende zon draagt de game de titel Monster Hunter X, maar in het Westen komt het als Monster Hunter Generations uit. Een reden voor een naamswijziging is nooit bekendgemaakt.

2. Flagship monsters: Elite Four

Monster Hunters Generations heeft vier flagship monsters, namelijk Glavenus, Astalos, Gammoth en Mizutsune. Glavenus is een levensgevaarlijke wyvern met een zwaardvormige staart. De gifgroene Astalos is een nachtmerrie die je maar één keer wilt beleven. Glammoth is een ijskoude mammoet die jagers graag ondersneeuwt. Mizutsune tot slot is een zeemonster met haar op de borst, buik, benen en staart. Bij de ontwikkelaars staan zij samen bekend als de Elite Four.

3. Andere nieuwe monsters

Er zijn maar liefst vijftien andere nieuwe monsters. Maccao, Moofah, Larinoth, Great Maccao, Malfestio, Crimson Helmet Arzuros, Spearbreaker Daimyo Hermitaur, Heavy Snow Lord Lagombi, White Gale Nargacuga, Black Flame King Rathalos, Dreadqueen Rathian, Rock Piercing Tetsucabra, Golden Thunder Prince Zinogre, Grimclaw Tigrex en Osutogaroa zijn aan het lijstje toegevoegd.

4. Meerdere jachtmogelijkheden dankzij Hunting Styles

Door de toevoeging van Hunting Styles heb je nog meer keuze om de aanvallen van je favoriete wapens aan te passen. Guild Style is een traditionele vorm van jagen, terwijl Aerial Style ervoor zorgt dat je in de lucht kunt springen. Adept Style maakt vooral gebruik van counteraanvallen en met de Striker Style mag je drie Hunter Arts gebruiken. Dat zijn speciale vaardigheden om je speelstijl verder naar smaak aan te passen.

5. Je reist langs vier verschillende dorpen

Net zoals in Monster Hunter 4 Ultimate reis je de wereld rond, terwijl je op zoek bent naar de sterkste monsters, wapens en uitrustingen. Onderweg bezoek je Kokoto Village, Pokke Village, Yukumo Village en Bherna. Yukumo Village maakt voor het eerst zijn opwachting in het Westen, aangezien Monster Hunter Portable 3rd alleen in Japan uitkwam. Evenals Bherna, die specifiek voor Generations is ontworpen.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties