Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monolith maakt nieuwe Batman FPS

De titel is Gotham City Imposters.

We wisten al langer dat er naast Batman: Arkham City nog een game rond The Dark Knight bij uitgever Warner Bros. in de maak was, en vandaag maakt het bedrijf bekend dat het om Gotham City Imposters gaat.

Deze downloadbare titel is in ontwikkeling bij Monolith, de studio die vooral bekend staat om de F.E.A.R.-reeks. Qua genre mogen we van Gotham City Imposters een first-persoon shooter verwachten waarin 4-tegen-4 multiplayer gameplay centraal staat.

Spelers nemen de rol aan van "imposters", en dat binnen Team Bats (Batman) of Team Jokers (The Joker). Naast op elkaar knallen zal het mogelijk zijn om je uitrusting, je personage en je kostuum aan te passen binnen een veelheid aan speelbare modi en maps.

Samantha Ryan van Warner Bros. wist het volgende te vertellen over Gotham City Imposters: "Dit spel maakt komaf met de verwachtingen die traditioneel verbonden worden aan spellen rond superhelden én first-person shooters. Bovendien zal alles plaatsvinden binnen een gedeelte van het DC-universum dat fans nog nooit gezien hebben."

De vrouw ging verder door te zeggen dat ontwikkelaar Monolith "een spel aan het maken is dat Gotham City op z'n kop zal zetten", en dat fans zich mogen opmaken voor "een unieke twist binnen het mulitplayer genre waarbij de rivaliteit tussen Batman en The Joker centraal staat."

Voorlopig werd er nog geen releasedatum verbonden aan Gotham City Imposters, maar de game zal alvast beschikbaar zijn via PSN, Xbox Live en digitale netwerken op de PC.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties