Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Monkey Ball komt naar PS Vita

Nieuwe apenstreken in de loop van 2012.

Een nieuwe console gaat al sinds de komst van de GameCube samen met een nieuw deel binnen de Monkey Ball serie, en ook de aankomende PS Vita zal de rollende apen mogen verwelkomen. Sega heeft vandaag namelijk aangekondigd dat Super Monkey Ball in 2012 naar Sony hun nieuwe handheld zal komen.

Het spel is exclusief ontworpen voor de unieke mogelijkheden van de PlayStation Vita, en borduurt voort op de bewegingsgevoelige ervaring van het eerdere avontuur, maar maakt tegelijkertijd gebruik van de twee analoge joysticks en de touchbesturing vóór en achter. De apen AiAi, MeeMee, Baby en GonGon zijn dus terug voor meer banaanverzamelplezier.

"Sinds de evolutie naar de huidige generatie consoles heeft de Super Monkey Ball-franchise altijd een innovatief spelontwerp gehad, dat een uitdaging vormde voor de hardwaremogelijkheden van alle consoles waarvoor het spel is uitgebracht", aldus Gary Knight, Senior Vice President of Marketing bij Sega Europe en Sega of America.

"Super Monkey Ball op de PlayStation Vita is een fantastische kans om kennis te maken met de geweldige functies die de PlayStation Vita te bieden heeft. Het ontwikkelingsteam van Sega zal ervoor zorgen dat het spel een fantastische nieuwe ervaring wordt, die trouw blijft aan de franchise."

Ondertussen hebben we ook de eerste beelden van het spel te pakken:

Reacties