Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Peter Molyneux's 22cans toont prototype van Project Godus

Oh my Godus.

Ontwikkelaar 22cans gooide zonet een filmpje van hun Kickstarterproject Godus online waarin we een prototype van het spel zien dat het team op twee weken tijd in elkaar flanste. De studio van Peter Molyneux hoopt hiermee alsnog genoeg geld binnen te halen om het vooropgestelde Kickstarterbedrag binnen te halen.

In het nieuwe filmpje van de Godgame zien we een groepje van twee werkers uitgroeien tot een gigantische stam met tientallen gebouwen onder haar beheer. De speler (die de rol van god op zich neemt) doet aan terraforming zodat zijn volgelingen een makkelijker leven leiden. Uiteindelijk stoot de stam op een andere groep inwoners waarna de twee groepen op de vuist gaat.

Op de originele grafische stijl na, toonde het filmpje niet echt wereldschokkende dingen en veel gameplayfunctionaliteiten zijn er nog niet. Ook de beloofde "God powers" werden niet getoond. Kan deze video Molyneux' project toch nog redden of zal hij verder moeten met Curiosity?

De project Godus Kickstarter heeft namelijk nog 90.000 pond nodig eer ze hun doelbedrag van 450.000 haalt. Dat bedrag moet op minder dan drie dagen tijd worden binnengehaald. Tenzij er iets zeer vreemd gebeurt, vrezen we dat deze som niet zal worden bereikt. Sorry, Peter!

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties