Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Molyneux zijn favoriete game is Minecraft

"Beste wat ik voorbije tien jaar speelde".

Dat Minecraft ook bij Eurogamer België in de smaak viel mag duidelijk zijn. Redacteur Frederik maakte in het verleden zelfs een volledige minireeks in videovorm waarin hij zijn unieke universum met de hele wereld deelt. En Frederik is duidelijk niet de enige die zijn liefde voor Minecraft niet onder stoelen of banken steeks. Ook Peter Molyneux, de man die sinds gisteren deel uitmaakt van de begeerde BAFTA Fellowship, laat weten dat Minecraft het beste is wat hij in de voorbije tien jaar gespeeld heeft.

In een interview liet Molyneux zich uit over Minecraft door te zeggen dat de sandbox building game een van de voorbeelden is van een product, gemaakt in de indie scene, dat volgens hem veel meer aandacht mag krijgen. Ook heeft de man veel respect voor de maker van het spel. "Marcus Persson is een geweldige persoon om mee te praten, en ik denk dat Minecraft een geniale ervaring biedt."

Molyneux ging verder door toe te geven dat ook hij, samen met zijn zoon, helemaal verslaafd is aan Minecraft. Ooit plaatste de man zelfs op zijn Twitter account een oproep naar mensen om de door hem geschapen wereld te komen bezoeken. "Dat was de slechtste keuze ooit - tien seconden nadat ik de Tweet geplaatst had kwamen er tien mensen, om tien seconden later vijftig mensen te ontmoeten, en na een minuutje liepen er tweehonderd mensen rond in mijn wereld. Dat zorgde er uiteindelijk zelfs voor dat de server het begeven heeft".

Volgens Molyneux zit de genialiteit van Minecraft verscholen in het feit dat hetgeen je maakt een erg persoonlijk iets is. "Ik kreeg een vreemd gevoel door opeens andere mensen in mijn creatie te zien rondlopen. Je ontwerpen in Minecraft hebben de neiging om erg persoonlijk te zijn, en om te weten dat zoveel mensen mijn ontwerp konden zien was gewoon uitermate grappig".

"En daardoor denk ik dat Minecraft het beste is wat ik in de voorbije tien jaar gespeeld heb. Nog genialer is dat het volledige spel door één man gemaakt werd. Wanneer ik daarbij nadenk merk ik op hoe briljant het is dat je om iets te maken niet per definitie de kracht van een uitgever of marketing nodig hebt".

En de lofzang was toen nog niet afgelopen. "Mensen zoals Marcus, daar zit het echte talent. Ik denk dat de triple AAA titels zullen blijven verbeteren, maar ik hoop dat ook een project als Minecraft in de toekomst nog veel aandacht mag krijgen", sloot de man z'n babbel af. We beloven het je Peter, we zullen in de toekomst op Eurogamer België meer aandacht besteden aan "de kleinere game"!

De eerste episode van onze eigen Minecraft documentaire.

Reacties