Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Molyneux gaat naar Molydeux game jam

Legendarische gamedesigner bezoekt bron van parodie.

Dit weekend vindt in steden over de hele wereld de What Would Molydeux? game jam plaats waarbij aspirerende gamemakers de ideeën van Peter Molyneux-parodie twittergebruiker Molydeux verkennen.

Molydeux parodieert al jaren de ideeën en uitspraken rond gamedesign van Peter Molyneux, de maker van Populous, Black & White en Fable en propagandist van games die een emotionele band kweken met de gamers. Ideeën van Molydeux zijn onder andere een kart-game waarbij je samen met je moeder de kart bouwt in de garage en racen tegen ghosts een integraal onderdeel van het verhaal vormen, een spelconcept waarbij je de vogelverschrikker speelt van de enige vogel in de wereld en een game waarin je denkbeeldige vriend ervan overtuigd is dat jij degene bent die denkbeeldig is en het doel is hem te overtuigen van je bestaan.

Deze ideeën en veel meer worden dus werkelijkheid dit weekend wanneer gamemakers over de hele wereld in 48 uur deze games proberen te maken. Beste nieuws van al? Peter Molyneux liet vandaag op twitter weten dat hij er ook bij zal zijn. "Ik ga naar de #molyjam in Londen, ik kan niet wachten wat echt talent kan maken in 48 uur." Fantastisch.

Meer info over Molyjam 2012 vind je op hun officiële website. Alle game-ideeën van Molydeux werden verzameld op deze Tumblr-pagina.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen