Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang werkt aan nieuwe online ruimte game

Project heeft de mysterieuze naam 0x10c

Minecraft ontwerper Markus "Notch" Persson heeft een nieuwe online ruimte game aangekondigd. Het nieuwe project heeft de mysterieuze naam 0x10c gekregen.

Op zijn blog heeft Notch aangegeven dat hij niet gaat verklappen hoe de naam dient te worden uitgesproken of wat de raadselachtige code precies zou kunnen betekenen. Liever laat hij spelers dit raadsel zelf oplossen. Notch zelf omschrijft 0x10c als een "zeer ambitieuze ruimtegame".

In de game bouwen spelers hun eigen ruimteschip dat zij met modules, wapens en uitbreidingen kunnen uitbouwen. 0X10c speelt zich af in een parallel universum waarin de mensheid na een lange slaap ontwaakt in een onheilspellend sterrenstelsel vol enorme zwarte gaten die het universum langzaam verzwelgen.

0x10c zal zich geheel online afspelen en doet een beroep op de servers van Mojang. Zo krijgen spelers hun eigen 16 bit CPU ter beschikking om hun schip te besturen en te programmeren. De game zal werken volgens een maandelijks abonnement al is er nog geen informatie bekend gemaakt over de kosten. Net als Minecraft zal 0x10c in een zeer vroeg stadium verschijnen en zullen spelers al vanaf het begin van het ontwikkelproces mee kunnen spelen.

Er is inmiddels een website verschenen met daarop meer informatie over de nieuwe game. Wanneer 0x10c zal verschijnen is nog niet bekend.

Getagged als
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties