Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang doet opmerkelijke uitspraken

Minecraft 2?/Piraterij geen diefstal

Minecraft ontwikkelaar Markus "Notch" Persson en zijn bedrijf Mojang staan duidelijk in the picture. De man en zijn collega's werden overstelpt met interviews op de GDC, en vanzelfsprekend wordt elk woord daarin sterk uitvergroot. Zo werden enkele opmerkelijk uitspraken opgetekend.

Een eerste kwam van Jakob Porser, lead designer van Mojang's volgende game Scrolls. Die zei dat er waarschijnlijk wel een Minecraft 2 zal komen, maar dan na de release van Scrolls. Een vreemde uitspraak gezien Minecraft nog niet eens uit zijn betafase is, maar de interviewer vroeg weliswaar wel letterlijk of er een sequel zou aankomen.

Notch zelf veroorzaakte een klein controverse door te stellen dat piraterij geen diefstal is. Hij zei letterlijk: "Piracy is not theft," he said. "If you steal a car, the original is lost. If you copy a game, there are simply more of them in the world." Er hoeft geen tekeningetje bij dat deze uitspraak slecht zal vallen bij sommige op piratenbloed belustte uitgevers en ontwikelaars.

Als laatste bevestigde Notch ook verrassend dat Minecraft iOS (voor iPhone en iPad dus) door een ander bedrijf dan Mojang ontwikkeld wordt. Hij zei dat de titel een soort spin-off wordt met ietsjes andere gameplay, maar dat de ontwikkeling nog in een vroege fase zit en er nog niets vaststaat.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties