Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mogelijk meer focus op verkenning in Dragon Age 3

Ontwikkelaar neemt voorbeeld aan Neverwinter Nights en Skyrim.

Dragon Age 3 zal de speler mogelijk meer vrijheid bieden onder de vorm van vrij te verkennen gebieden. Dat wist BioWare werknemer Aaryn Flynn te vertellen aan het Amerikaanse blad Game Informer.

Flynn heeft een erg positieve visie over exploratie in RPG's en noemt onder meer klassiekers Baldur's Gate en Neverwinter Nights als voorbeelden van deze functionaliteit. Ook bewondert hij moderne RPG's zoals The Elder Scrolls V: Skyrim omwille van de vrijheid die ze bieden aan de speler en de manier waarop ze die brengen.

Het team dat momenteel aan Dragon Age 3 werkt wordt volgens Flynn dan ook sowieso erg beïnvloed door dit soort games en dat vindt hij ook niet erg. Hij zegt het zelfs erg positief te vinden dat ze met Dragon Age 3 nieuwe registers kunnen opentrekken, zeker in het genre van de RPG.

Dragon Age 3 staat gepland voor release tijdens het voorjaar van 2014 en zou een launchtitel worden voor next-gen consoles.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties