Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Modern Warfare richting het witte doek?

Infinity Ward <i>tweet</i> erop los.

BioShock, Broken Sword, Prince of Persia, Warcraft, er lijkt wel geen ophouden te komen aan films die rond spellen zullen verschijnen de komende drie jaar. Gisteren kregen we omtrent die laatste trouwens wat meer nieuws te horen, maar vandaag is het alweer de beurt aan een ander spel dat zich een weg begint te banen naar het witte doek.

Op de Twitter-pagina van ontwikkelaar Infinity Ward stond namelijk te lezen dat Robert Bowling, de creative strategist binnen de studio, een meeting achter de rug heeft gehad in Parijs met Xavier Gens. Dit is de persoon die in het verleden verantwoordelijk was voor de verfilming van Hitman, waar we soms nog nachtmerries van hebben.

Niet alleen heeft de ontwikkelaar achter Modern Warfare gesprekken met regisseurs, ook een sinds september vastgelegd handelsmerk rond de moderne Call of Duty-reeks toont aan dat het intellectuele eigendom gebruikt mag worden om een film aan te verbinden.

Waar of niet? Volgens ons is de kans er groot gezien de bekendheid van Call of Duty wereldwijd door het dak is geschoten sinds Modern Warfare. Deeltje twee mogen we vanaf 10 november in de winkelrekken verwachten, al lieten we jullie eerder vandaag nog weten dat de PC-versie best wel eens wat vertraging zou kunnen oplopen.

Reacties