Skip to main content

Modern Warfare beste wapens uitgelegd: De beste assault rifle, sniper rifle, shotgun, SMG en LMG wapen aanraders

De beste wapens om te gebruiken in multiplayer.

De Modern Warfare beste wapens leren kennen is essentieel als je een betere speler wilt worden.

Met het verkeerde wapen in de verkeerde situatie, kunnen zelfs de snelste reflexen je niet helpen. Daarom moet je weten welk wapen in elke categorie te gebruiken.

Je kunt er van uit gaan dat je tegenstanders dit ook weten, dus zorg ervoor dat je niet achterop geraakt zonder de beste wapens in Modern Warfare te leren kennen.

Op deze pagina vind je:

Meer tips, specifiek om Warzone te winnen? Check dan ook de beste Warzone perks met advies over wanneer en waarom ze te gebruiken. We geven je ook advies over de Warzone Contraband contracts.

Wat zijn de beste wapens in Modern Warfare?

Net als in het echte leven veranderen de Seasons in Modern Warfare voor je het weet. Elke update zorgt voor nieuwe wapens, aanpassingen en nieuwe meta-strategieën.

Modern Warfare Season 4 voegt twee nieuwe wapens toe en een hele hoop aanpassingen. Dat betekent dat de M4A1 niet meer het allerbeste wapen is. Die eer gaat nu naar de Grau 5.56.

De Grau 5.56 is nu het beste wapen in Modern Warfare.

De Grau was altijd al een sterk wapen, maar na enkele aanpassingen doorheen de levensloop van Modern Warfare heeft het wapen zijn volledige potentieel bereikt. Dat uitdrukken in concrete cijfers is echter moeilijk, want er zijn geen patch notes wat betreft aanpassingen aan wapens.

Combineer je deze krachtpatser met een wapen voor korte afstanden zoals een SMG of een shotgun, of net met een langeafstandswapen zoals een sniper rifle, en je hebt een sterke uitrusting om de overwinning mee te behalen.

Bekijk op YouTube

Het is jammer om de M4A1 niet langer aan te raden. Dit wapen was lang heerlijk accuraat en krachtig, maar tegelijk is het fijn dat we nu wat meer variatie in onze builds kunnen introduceren met de Grau.

De M4A1 blijft erg goed - het is gewoon niet meer de allerbeste.

Maar buiten assault rifles, welke wapens zijn de beste per categorie? Deze pagina vertelt je alles in detail. Laten we het echter eerst over de twee nieuwe wapens van Season 4 hebben.

Hoe goed zijn de nieuwe CR-56 AMAX en Fennec?

Laten we eerst eens kijken naar de nieuwe wapens in Season 4.

CR-56 AMAX analyse

Hoe unlock je de CR-56 AMAX: Bereik tier 31 van de Modern Warfare Season 4 battle pass.

Het lijkt wel alsof we elke week een nieuwe assault rifle krijgen. En doordat vele van deze wapens zo goed zijn, is er flink wat concurrentie.

De CR-56 AMAX is een degelijk wapen, maar zeker niet de beste assault rifle. Het biedt een hoge fire rate zonder al te veel recoil, maar qua precisie en schade is het zeker geen hoogvlieger. Een goed wapen, maar niet heel bijzonder.

Fennec analyse

Hoe unlock je de Fennec: Bereik tier 15 van de Modern Warfare Season 4 battle pass

Fennec heeft een waanzinnige fire rate: 1100 kogels per minuut. Net zoals de CR-56 AMAX is er echter niet al te veel recoil.

Het grote probleem is de standaardclip met amper 25 kogels. Je herlaadt dus bijna net zoveel als je effectief schiet. Daardoor kan het niet op tegen veel van de bestaande, succesvolle SMGs.

Laten we nu even naar elke categorie kijken en zien wat de beste wapens zijn.

Beste Assault Rifle in Modern Warfare aanrader: Grau 5.56

Hoe unlock je de Grau 5.56: Elimineer vijf spelers met een assault rifle binnen een minuut. Doe dit 25 keer.

Hou een minuut stilte voor de M4A1. De vroegere koning der assault rifles is eindelijk onttroond.

Door een combinatie van nerfs, buffs en andere wijzigingen, is de plek van de M4A1 als beste assault rifle ingenomen door de Grau 5.56. De koning is dood; lang leve de koning! Etc.

Zelfs als standaardwapen is de Grau geweldig, maar plak er de juiste attachments op en het is een absoluut monster.

De range van de Grau is zo goed als vele marksman rifles en de accuracy is eveneens ontzagwekkend.

Het is de beste assault rifle in Modern Warfare en waarschijnlijk ook in Warzone.

Wil je het gebruiken in Warzone, kijk dan zeker naar ons beste Warzone loadouts artikel voor goeie tips.

Beste Sniper Rifle in Modern Warfare aanrader: AX-50

Hoe unlock je de AX-50: Bereik Character Level 37

Snipers zijn dol op de AX-50 en met recht en reden. Dit wapen is een waar mirakel. Een enkel schot schakelt de meeste vijanden uit en bovendien blijf je mobiel, in tegenstelling tot vele andere sniper rifles.

Geweldig voor snipers die graag 1 á 2 schoten lossen en vervolgens van positie veranderen.

Beste Marksman Rifle in Modern Warfare aanrader: MK2 Carbine

Hoe unlock je de MK2 Carbine: Bereik Character Level 15

De MK2 Carbine is een zeer sterk wapen en leuk als je je strategie eens wilt aanpassen. De trage fire rate is wel een probleem, dus zorg dat je precisie snor zit.

Beste Shotgun in Modern Warfare aanrader: 725

Hoe unlock je de 725: Bereik Character Level 17

Vecht je liever van dichtbij, dan is de 725 Shotgun een perfecte keuze. Met twee lopen en een redelijk strakke spread is het bereik van dit wapen veel beter dan de meeste shotguns.

Beste SMG in Modern Warfare aanrader: MP5

Hoe unlock je de MP5: Bereik Character Level 12

De MP5 is geweldig voor wie graag van dichtbij vecht, maar misschien niet 100% overtuigd is van zijn of haar precisie. Het mist de snelheid van de MP7, maar elke kogel voelt krachtiger aan en de recoil is makkelijk onder controle te houden. Sterk wapen voor close quarters.

Beste LMG in Modern Warfare aanrader: M91

Hoe unlock je de M91: Bereik Character Level 25

De M91 ruilt mobiliteit in voor pure kracht en een degelijk bereik. Hou wel steeds in het achterhoofd dat een gevecht van dichtbij niet ideaal is.

De M91 is dan wel de beste LMG, maar we zouden nog steeds de andere categorieën van wapens eerder aanbevelen. De keuze is uiteraard aan jou.

Beste niet-traditionele wapen in Modern Warfare aanrader: Crossbow

Hoe unlock je de Crossbow: Scoor 5 kills in 25 verschillende matches met een marksman rifle met een reflex optic.

Technisch gezien is de Crossbow deel van de Marksman Rifle familie. Je gaat vijanden dus best te lijf vanop middellange afstand en moet precies tewerk gaan.

De Crossbow is bijzonder uitdagend doordat elk schot even moet laden. Weet je de vijand te raken, dan is het echter bijna steeds een one-hit kill. Upgrade je het wapen naar de speciale pijlen, dan kun je zelfs nog meer schade doen.

De Crossbow is ook volledig stil, waardoor het makkelijk is om als een ware sluipmoordenaar rond de map te trekken. De traagheid van het wapen blijft wel een fikse uitdaging.

Read this next