Skip to main content

Modern Warfare 2 open beta toegang en release uitgelegd

Zo krijg je op alle platformen toegang tot de early acces van de beta in september.

De Modern Warfare 2 open beta, waar spelers een voorproefje van de gunplay en maps van de nieuwe Call of Duty krijgen, nadert met rasse schreden.

Ondanks dat de verdere onthulling van Modern Warfare 2 voorlopig uitblijft, bevestigde Activision wel al dat er een open beta aankomt en gaf het ook al details over hoe je een beta code kunt krijgen door een pre-order te plaatsen of deze ook kunt krijgen door vlak voor de release te kijken naar bepaalde streams.

Om je te helpen bij het voorbereiden van de lancering van de open beta, vind je hier de geschatte releasetijden en info over hoe je toegang krijgt tot early access van de Modern Warfare 2 beta.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Modern Warfare 2 open beta release

Uitgever Activision maakte tijdens het Call of Duty League-evenement even tijd om de officiële tijden van de Modern Warfare 2 open beta te onthullen. Er zijn in totaal twee weekends waar spelers aan kunnen meedoen, het eerste is enkel voor PlayStation-gebruikers en de andere platformen volgen de week erna. Hieronder vind je het volledige schema:

Weekend 1 (Enkel voor PlayStation-gebruikers)

 • Early access - vrijdag 16 september van 19:00 uur tot en met zaterdag 17 september
 • Open beta - zondag 18 september van 19:00 uur tot en met dinsdag 20 september

Weekend 2 (Op alle platformen via cross-play)

 • Early access (Xbox + PC), open beta (PlayStation) - donderdag 22 september van 19:00 uur tot en met vrijdag 23 september
 • Open beta (alle platformen) - zaterdag 24 september van 19:00 uur tot en met maandag 26 september

Spelers met early acces kunnen een paar dagen eerder aan de slag met de proefperiode als ze een pre-order voor de game plaatsten of als ze op een andere manier een code konden bemachtigen. Halfweg beide weekends gaat de open beta vervolgens van start voor alle spelers, eerst voor PlayStation-gebruikers en in het tweede weekend, is deze proefperiode beschikbaar op alle platformen.

Zo krijg je toegang tot de Modern Warfare 2 beta

Er zijn twee manieren om vroegtijdig toegang te krijgen tot de Modern Warfare 2 open beta:

Als je een pre-order plaatst, dan zal je een e-mail met instructies krijgen hoe je er toegang toe krijgt als de beta van start gaat. Als je pre-orderdert via de PlayStation Store, Microsoft Store of Battle.net dan doe je automatisch mee aan de Early Access van de Modern Warfare 2 Open Beta.

Open beta access for Modern Warfare 2

Voor de tweede methode moet je naar de Call of Duty League Championship Weekend stream kijken op zondag 7 augustus en je Activision account verbinden met die van YouTube en zo maak je kans op een code van de Modern Warfare 2 open beta.

Het is mogelijk dat Activision binnenkort nieuwe manieren introduceert om toegang te krijgen tot de beta - zoals toekomstige stream-evenementen of via social media.

Wat je allemaal mag verwachten van de Modern Warfare 2 beta

De Modern Warfare 2 open beta bevat een verscheidenheid aan multiplayer maps, modes en weapons. Zo zijn er verschillende 6v6-maps, zoals Valderas Museum, Farm 19 en Mercando Las Almas beschikbaar tijdens de beta. Daarnaast krijg je ook toegang tot de 32v32 Ground War-map Sarrif Bay. Die laatste is meteen ook een belangrijke map in Warzone 2.

Eerder werd ook de Grand Prix-map van de game onthuld:

Bekijk op YouTube

Naast Team Deathmatch en Domination ga je in deze beta ook aan de slag met aanvullende multiplayer modes. In Knockout (6v6) win je door het vijandige team te eliminerenn of door een package in je team te houden. Bij Prisoner Rescue (6v6) moet je met je team een gevangene beschermen en Invasion (32v32) tenslotte is een eliminatie deathmatch met gewone en AI-gestuurde vijanden.

Spelers die de Vault Edition van Modern Warfare 2 hebben gepre-ordered krijgen in de beta toegang tot 4 Operators: Ghost, Farah, Price en Soap. Die dragen allemaal een special masked outfit en de "FJX Cinder weapon vault".

Modern Warfare 2 beta beloningen

Voor wie meedoet aan de beta zijn er in totaal 10 exclusieve beloningen die je zowel tijdens de beta als in de volledige game kunt ontgrendelen. Welke beloningen je krijgt hangt af van het bereikte level.

De beloningen per level zijn:

 • Level 2: 'Smashed It' emblem
 • Level 4: 'Buckle Up' charm
 • Level 6: 'Passed the Test' player card
 • Level 10: 'Operation First Blood' stick
 • Level 15: 'Side Impact' weapon blueprint
 • Level 18: 'Collision' operator skin
 • Level 19: 'No Competition' vinyl
 • Level 21: 'Safety First' sticker
 • Level 26: 'Floor It' vehicle skin
 • Level 30: 'Frontal Impact' weapon blueprint

Zoals je in de bovenstaande afbeelding ziet, kunnen PlayStation-spelers de eerste vijf beloningen ontgrendelen tijdens het eerste betaweekend. In het tweede weekend krijgen alle spelers toegang tot alle beloningen.

Veel succes tijdens de beta!

Read this next