Skip to main content

Modern Warfare 2 blijft onveranderd ondanks harde kritiek

Rodestippengemis.

Het eerste weekend van de Call of Duty: Modern Warfare 2 beta is voorbij en Infinity Ward heeft via een community update aangegeven wat er op basis van feedback gewijzigd zal worden. Het grootste punt van kritiek blijft echter onveranderd.

Tijdens de Modern Warfare 2 beta merkten spelers op dat de minimap niet langer aanduidt in welke richting er geschoten of gesprint wordt door andere spelers. Enkel wanneer de UAV actief is, worden vijanden getoond op de minimap met behulp van de bekende rode stipjes.

Bekijk op YouTube

Het was nochtans het grote pijnpunt voor veel spelers. Om de kritiek te weerleggen, schreef Infinity Ward een woordje uitleg over de beslissingen die ze genomen hebben bij het maken van Modern Warfare 2's minimap:

"De reden hiervoor is dat we spelers niet willen straffen voor het vuren van hun wapens. We willen ook dat spelers actief zoeken naar de oorsprong van het schot in plaats van gewoon naar de rode stip op hun minimap te gaan. We zullen feedback blijven verzamelen over hoe de game gespeeld wordt wat dit onderwerp betreft.

De reactie van de community op deze blog post was niet mals. Voornamelijk voor Call of Duty-spelers die de game casual spelen, is het een pijnpunt. Zij gebruiken de rode stippen op de minimap namelijk niet om naar een gevecht toe te gaan, maar om ze te ontwijken en zichzelf meer ademruimte te geven.

Bekijk op YouTube

Dit zijn enkele reacties op Reddit en Twitter:

Read this next