Skip to main content

Modders maken Warcraft RTS in StarCraft 2

Maar is Blizzard er misschien zelf ook met bezig?

Het is ondertussen al meer dan 10 jaar geleden dat Warcraft 3 uitkwam. De alom bejubelde RTS van Blizzard werd gebruikt als basis voor de grootste MMO ooit, World of Warcraft. Fans bedelen al jaren voor een opvolger van de strategietitel, maar Blizzard houdt de lippen stevig op elkaar. Enkele vurige fans gingen dan maar zelf aan de slag en maakten een Warcraft mod in Blizzard's andere RTS, Starcraft 2.

De mod heet StarCraft 2: Warcraft: A New Dawn en bevat units, gebouwen en omgevingen uit de klassieke RTS. Zo kan je onder meer The Blademaster in al zijn glorie bewonderen. Toch is de mod volgens de makers nog lang niet af. Hun doel is om een product af te leveren dat gamers doet vergeten dat ze eigenlijk Starcraft aan het spelen zijn.

Of Blizzard zelf plannen heeft voor Warcraft 4? Het zou ons verbazen. Ze zijn namelijk nog druk bezig met het updaten van World of Warcraft en Diablo 3. Daarnaast werken ze verder aan de twee volgende delen van StarCraft 2, zijn ze aan het sleutelen aan hun eigen MOBA én hebben een opvolger voor WoW in de maak, project Titan. Tenslotte is er ook nog het mysterieuze Project Blackstone dat eind vorig jaar opdook.

Toch is er nog een sprankeltje hoop voor de fans. Ex-game director van Diablo 3, Jay Wilson kondigde vorige week namelijk aan dat hij het Diablo team verliet om zich te storten op een nieuw project binnen Blizzard. Zou de man die ook meewerkte aan Dawn of War misschien begonnen zijn aan Warcraft 4?

Bekijk op YouTube

Heb je StarCraft 2 ondertussen in huis gehaald en wil je er werkelijk alles uit halen? Bekijk dan zeker onze Starcraft 2 Wings of Liberty & Heart of the Swarm cheats!

Read this next