Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MMORPG WildStar wordt free-to-play

'Voor spelers die liever tijd dan geld investeren.'

NCSOFT en Carbine Studios maken bekend dat de MMORPG WildStar vanaf het najaar een free-to-play titel is. Je hoeft dan geen maandelijks abonnement meer te betalen, om de game te kunnen spelen.

Volgens de ontwikkelaar is het besluit genomen vanwege feedback van spelers. Ook hoopt de studio dat de lagere instapdrempel er voor zorgt dat meer gamers WildStar gaan uitproberen.

Speel je de game zonder abonnement, dan zijn er geen beperkingen. Er is wel een in-game winkel waar je 'gebruiksvoorwerpen of cosmetische items' kan kopen met NCoins. Die valuta koop je dan weer met gewone euro's.

Lidmaatschappen zijn nog steeds af te sluiten. Wanneer je daarvoor kiest, krijg je verschillende bonussen. Je verdient dan bijvoorbeeld meer ervaringspunten en vindt sneller zeldzame items.

Speel je de game al sinds de lancering en houd je een abonnement, dan krijg je nog maar extra's in de vorm van een loyaliteitsprogramma. Daarin zit onder meer een unieke mount, pet en housing item. Houd je vanaf 15 juni een lidmaatschap, dan krijg je in de overgang naar het nieuwe model ook exclusieve items en beloningen.

WildStar is een MMORPG waarin mobiliteit centraal staat. Het bereik van aanvallen wordt van tevoren aangegeven, zodat je op tijd weg kan duiken. Volgende week is de game precies een jaar oud.

Bekijk op YouTube

Read this next