Skip to main content

MMO The Secret World duikt weer op

Bezoek de website van een van de locaties.

Ken je klassiekers als The Longest Journey en Dreamfall nog? Tot op de dag van vandaag behoren deze twee games tot de crème de la crème binnen het adventure/point-and-click genre, mede dankzij het geniale werk van auteur en vormgever Ragnar Tørnquist. Momenteel werkt de man samen de jongens en meisjes bij ontwikkelaar Funcom aan The Secret World, een modern-day MMOG die tot nu toe nog maar weinig in de belangstelling heeft gestaan.

Dat kan ook moeilijk anders gezien het meest recente filmpje rond het spel alweer negen maanden geleden opdook. Toch werkt Funcom nog steeds hard aan The Secret World, en vandaag lichten ze weer een klein tipje van de sluier op omtrent dit ambitieuze project.

De ontwikkelaar heeft namelijk een website rond het fictieve dorpje Kingsmouth online geplaatst. Zelf geeft Funcom aan dat de webstek al een hele tijd bestaat, maar men liet het aan de community over om deze te ontdekken na allerlei hints op het internet geplaatst te hebben omtrent het bestaan van Kingsmouth. De ontwikkelaar het ook nog het volgende rond de locatie te vertellen: "Leer Kingsmouth kennen via haar website. Maak kennis met de bewoners en de activiteiten binnen dit slaperige stadje in New England. Maar denk eraan dat er duistere tijden in het verschiet zijn. Kingsmouth zou wel eens snel wakker kunnen schieten."

Dat bloed doet ons vermoeden dat Kingsmouth niet bepaald zo'n rustig dorpje is als het lijkt

Wat we precies moeten opmaken uit dit alles is voorlopig nog onduidelijk, maar het is leuk om te horen dat men nog steeds aan het werk is aan The Secret World bij Funcom. Wij kijken alvast uit naar deze titel, die waarschijnlijk in de loop van 2011 het licht zal zien op de pc én Xbox 360.

Read this next