Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miyamoto ziet een Zelda: A Link to the Past revival wel zitten

Wordt het een remake of een compleet nieuw verhaal?

Nintendo godfather Shigeru Miyamoto zou graag een nieuwe The Legend of Zelda: A Link to the Past game zien. Ook geeft hij aan dat A Link To the Past nog steeds een grote kanshebber is om een HD facelift te krijgen. Dat vertelde hij in een interview met Develop.

"Ik zou vooral geïnteresseerd zijn in een nieuwe uitvoering van A Link tot the Past. Vooral om daar te beginnen en misschien zelfs iets nieuws te maken dat daaruit zou voortkomen. Het is belangrijk om nieuwe software en games te blijven maken", zei Miyamoto.

Alhoewel hij zelf interesse heeft in het werken aan een nieuwe Zelda game ziet Miyamoto het ook wel zitten om het werk over te dragen aan een ander Nintendo team: "Om heel eerlijk te zijn hangt dat natuurlijk vooral af van het moment en de betrokken regisseurs. Sommige regisseurs zou ik dit werk zonder aarzeling kunnen toevertrouwen. Ze zouden iets geweldigs maken. Van andere regisseurs ben ik niet 100 procent zeker. Hen zou ik dan eerder vragen om een remake te maken dan een nieuwe deel. Het hangt er allemaal een beetje vanaf".

A Link to the Past was het derde deel in de Zelda serie en de eerste Zelda game op de SNES. De game introduceerde veel klassieke en innovatieve elementen die nog steeds de basis vormen van de huidige Zelda games.

De eeuwigdurende romance van Link en Zelda

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen