Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miyamoto werkt actief aan Pikmin 3

Moest eigenlijk game zijn voor de Wii.

Op de E3 van 2008 vermelde Miyamoto al terloops dat er een nieuwe Pikmin op komst was maar sindsdien was het vervelend stil rond de game.

Tot nu! In een interview met Entertainment Weekly praat Miyamoto voor het eerst weer over Pikmin 3. Niet dat we er veel wijzer uit worden maar op dit moment stilt het wel al onze honger naar Pikminformatie. Hah, woordgrapje!

"Oorspronkelijk maakte ik Pikmin 3 om uit te brengen op de Wii," zei Miyamoto in het interview, "Omdat de Wii U in staat is HD-beelden te tonen en vergezeld wordt door het subscreen in je handen, vond ik dat ik een Pikmin-game kon maken die dichter lag bij mijn ideaalbeeld. Ik amuseer me echt met het maken van de game."

Dat had je wel eerder mogen zeggen, Miyamoto! Laten we hopen dat we op de komende E3 eindelijk deze langverwachte game te zien krijgen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties