Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miyamoto doet het rustiger aan

Gaat aan kleinere games werken.

Shigeru Miyamoto, bedenker van onder andere Super Mario en Zelda én een van de invloedrijkste personen in de gamesindustrie, gaat het rustiger aandoen. De 59-jarige neemt ontslag uit zijn huidige functie bij Nintendo, en gaat aan een persoonlijker, kleiner project werken, weliswaar nog steeds onder het dak van Nintendo.

Tot nu toe werkte Miyamoto vooral als supervisor voor de laatste games in zijn franchises (zoals Skyward Sword en Super Mario 3D Land). Hij kondigde zelf aan in een interview met Wired dat hij hiermee stopt: hij voelt zich comfortabel genoeg om de fakkel door te geven aan een jongere garde.

Miyamoto wil terug zelf aan het ontwikkelen slaan, liefst met een aantal jonge developers of iets dat hij helemaal zelf kan maken, iets kleins. Hij hoopt begin 2012 te beginnen en nog het zelfde jaar iets te laten zien. Het nieuwe project mag volgens hem geen lange ontwikkeltijd hebben.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties