Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Misleidende Microsoft-punten een ongelukje"

Microsoft maakte een oepsie.

Baas van de amerikaanse Xbox-divisie van Microsoft Aaron Greenberg heeft gezegd dat het nooit de bedoeling was dat het gebruik van Microsoft Points misleidend was voor de consument.

Hiermee reageert hij op het feit dat er weinig logica zit achter de prijs die je betaald voor Microsoft Points. Eén MSP kost zo'n 1,2 eurocent. Hierdoor is het voor consumenten moeilijk om in te schatten hoeveel ze werkelijk uitgeven aan een Xbox Live Arcade-game.

Greenberg zegt dat de reden voor het MSP-systeem het feit is dat Xbox Live over de hele wereld gebruikt wordt en dat het moeilijk zou zijn om voor elke munteenheid nieuwe prijzen in te stellen. Met Microsoft Points wil Microsoft dit omzeilen.

"Je moet rekening houden met het feit dat we één service bieden over de hele wereld. Het mooie aan Points is dat welke munteenheid je ook gebruikt - iets dat 200 MSP kost hier, zal ook elders in de wereld 200 MSP kosten".

Opvallend is dat Microsoft voor hun Games on Demand-service, waarmee je originele Xbox en Xbox360-titels kunt downloaden, wel de lokale munteenheid gebruikt. "Er zijn een aantal uitdagingen daarmee verbonden, maar de reacties zijn goed en het is zeker iets dat we willen doen [voor XBL Arcade]."

Concurrent Sony gebruikt wel de lokale munteenheid voor PlayStation Network, tot veel gejuich van gamers. Misschien dat dat er ook iets mee te maken kan hebben.

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties