Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft verkoopt meer dan 10 miljoen exemplaren op PC

Volgende update voegt paarden toe.

Mojang's blokkenspel Minecraft heeft de mijlpaal van tien miljoen verkochte exemplaren bereikt, dat heeft lead designer Jens Bergensten via Twitter kenbaar gemaakt. Hij voegde aan het bericht ook een niet zo subtiele hint toe die al zeker één feature van de volgende update voor het spel verklapt.

Ondertussen zijn er al 10.004.988 stuks van het spel over de virtuele toonbank gegaan. Minecraft onstond in mei 2009 als alpha build. Op 18 november 2011 verscheen het spel officieel, maar werd er nog steeds gewerkt aan verdere updates. Volgens Polygon rijfde Notch's bedrijf in 2012 meer dan 237 miljoen dollar binnen dankzij de game. De 6 miljoen verkochte stuks op de Xbox 360 droegen daar waarschijnlijk ook hun steentje bij bij.

Dankzij de "hint" in Jens' Tweet is het ook zo goed als zeker dat er een nieuwe diersoort zal verschijnen in de volgende update voor Minecraft (nummertje 1.6). Of handtastelijke blonde vrouwen, dat kan ook.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties