Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft: Story Mode - Episode 3: The Last Place You Look review

Hoogte- en dieptepunten.

De derde episode begint en eindigt sterk. Het middenstuk laat echter een wrange nasmaak na.

Na het teleurstellende Assembly Required heeft Telltale heel wat goed te maken met The Last Place You Look. De studio lijkt dat zelf te beseffen. Het verhaal in deze episode maakt namelijk heel wat progressie, waardoor je het gevoel krijgt dat je eindelijk ergens komt. Inmiddels is The Order of the Stone bijna compleet. In The Last Place You Look gaan de helden op zoek naar Soren. De eigenaardige kluizenaar is de bedenker van de Formidi-bom. De hoofdpersonages hebben die nodig om de Wither Storm een halt toe te roepen.

The Last Place You Look begint aan een rotvaart, met een hoog verhaaltempo en volop actie. Je moet heelhuids door de 'Grinder' zien te komen, een reusachtige machine die monsters vermaalt. Dat leidt tot heel wat verticale actie terwijl typische Minecraft-monsters zoals creepers en zombies je belagen. Het roept weer dat gevoel van avontuur op dat de eerste episode zo genietbaar maakte.

De humor is ook opnieuw volop aanwezig. Zo blijkt Gabriel ontzettend droog te zijn. Zijn opmerkingen brengen geregeld een glimlach op je gezicht. Wanneer de helden zich bijvoorbeeld in een wollen wereld bevinden, is Lukas erg geïrriteerd. Volgens Gabriel komt dit door een wolallergie. Een ander sterk punt van deze episode is de nadruk op karakterontwikkeling. Je leert vooral Gabriel en Lukas beter kennen. Tussen de humor en actie door is er namelijk ook ruimte voor karakterontwikkeling. De dramatische scènes versterken je band met de groep. Je gaat steeds meer om ze geven en je hoopt dan ook dat alles voor iedereen goed komt.

Tot zover alleen maar lof. Het gaat echter helemaal mis tijdens het middelste gedeelte van The Last Place You Look. Daar moet je voornamelijk puzzelen om Soren te vinden. Dat komt neer op veel zoeken en rondlopen. In eerdere episodes viel het al op dat de personages zich niet gemakkelijk laten besturen. Maar tijdens het lange puzzelstuk merk je pas echt dat dat nauwelijks naar behoren werkt. Je botst voortdurend tegen onzichtbare muren. Daarnaast verspringt de camera op de meest ongelukkige momenten en laat de gekozen hoek vaak te wensen over. Irritatie slaat al snel om naar frustratie.

Je bent dan ook opgelucht als je het slotstuk bereikt, maar niet om de juiste reden. Het middelste gedeelte is zo pover uitgewerkt dat het het niveau van de hele episode naar beneden haalt. Het einde maakt echter veel goed. Net zoals het begin zit het vol met actie dankzij een groots gevecht. Voeg daar een extra dosis drama aan toe en je hebt een knallend slotstuk, wat de inzet van het hele verhaal weer verhoogt.

The Last Place You Look doet met de nodige actie, drama en karakterontwikkeling veel goeds. Minecraft: Story Mode herpakt zich na de teleurstellende tweede episode. Het frustrerende middelste gedeelte laat echter een wrange nasmaak achter. Episode 4 heeft veel te bewijzen, wil het Minecraft: Story Mode de middenmoot doen ontstijgen.

Minecraft: Story Mode - Episode 3: The Last Place You Look is nu beschikbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Mac, Android-apparaten en iOS-apparaten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Minecraft: Story Mode

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties