Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft krijgt een beta

Ook prijs gaat omhoog.

Minecraft, de ondertussen wereldberoemde indiegame van Markus Persson, kreeg op 20 december een officiële bètaversie. De game, die ondertussen al 850000 keer verkocht is, werd al een hele tijd verkocht in Alfa fase om geld in het laatje te brengen. Mensen die de game in Alfa kochten (voor $9.99) kregen ook de belofte dat ze alle toekomstige updates gratis zouden ontvangen (inclusief eventuele DLC of uitbreidingspakketten). Nu de game uit alfa is, moet je $14.99 betalen, en krijg alleen de updates en niet de DLC.

Tot de nieuwe mogelijkheden in de bèta behoren onder andere een 'server-side inventory' (zodat hackers moeilijker items kunnen dupliceren)en de mogelijkheid tot het gooien van eieren. De ontwikkelaar liet op zijn twitterfeed eveneens weten dat op 19 december (de laatste dag van de alfa) ook het record van het aantal verkochte exemplaren per dag werd gebroken.

Minecraft lijkt een vaste waarde in (indie-)gamelandschap te worden. Check zeker ook de avonturen van onze eigen Frederik in Minecraft.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties