Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft krijgt binnenkort update

Voegt o.a. wolven en Achievements toe.

Minecraft, de grootste internet sensatie sinds Second Life (wat is daar ooit mee gebeurd??), krijgt binnenkort een nieuwe update. Dat liet Notch, de maker van het spel, zopas weten op zijn eigen blog.

Wanneer de update er gaat komen is nog niet geweten, maar volgens Notch zal het "binnenkort" zijn. Wel kunnen we al verklappen wat voor dingen de update toe zal voegen aan Minecraft.

Maak je klaar voor wolven, verplaatsbare spawn points en een tracking system om je statistieken bij te houden. Het meest spannende is echter de toevoeging van Achievements aan Minecraft, wat voor heel wat spelers ongetwijfeld gelijk zal staan met nóg meer verloren levensuren.

Eens Notch de beloofde update gelanceerd heeft zal hij zich richten op de tot nu toe door Mojang (de man zijn studio) genegeerde API-mod. Dit stukje code zou ervoor moeten zorgen dat de custom levels van de Minecraft spelers niet meer zullen crashen wanneer er een nieuwe update verschijnt.

Weet je niet precies wat Minecraft is? Neem dat zeker de mini-documentaire van redacteur Frederik door! De eerste aflevering is hieronder te vinden.

De eerste episode van Me and my Minecraft.

Reacties