Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft en Fez komen naar PS3, PS4 en Vita

En ook Borderlands 2 zal op Sony's nieuwste handheld verschijnen.

Sony's platformen mogen binnenkort twee geweldige indie toppers verwelkomen. Zowel de PS3, de PS4 als de Vita zullen Fez en Minecraft in hun gamma krijgen.

Allereerst is er de oppergod der onafhankelijke spellen: Minecraft. Bedenker Notch maakte via Twitter bekend dat zijn creatie die hem multimiljonair maakte zal verschijnen voor alle platformen van Sony. Voor de PS4 wordt Minecraft een launchtitel, de Vita en PS3 krijgen hem waarschijnlijk rond dezelfde periode. Een prijs is nog niet gekend, maar die zal waarschijnlijk net zoals op PC en Xbox 360 zo'n 20 euro bedragen. Ook de Xbox One zal zijn versie van Minecraft krijgen.

Daarnaast maakte Polytron bekend dat hun schitterende puzzelspel Fez ook naar Sony's consoles en handheld komt. De port wordt verzorgd door Blit Software, de jongens achter Spelunky. Ook van Fez is nog geen release date of prijskaartje bekend.

Tenslotte kondigde Gearbox aan dat ze de co-op wapenorgie Borderlands 2 naar de Vita zullen brengen. Iron Galaxy Studios (Glidekick) zal dit project in goede banen proberen te leiden. Exacter dan een release date in "2014" konden ze bij de ontwikkelaar nog niet zijn. Ook de kwestie rond de zeer leuke uitbreidingen van het spel blijft voorlopig onbeantwoord.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties