Skip to main content

Minecraft Dungeons gids met tips voor je avontuur

Al het advies dat je nodig hebt om Minecraft Dungeon te starten.

Minecraft Dungeons is een action-RPG die uitgebracht werd in mei 2020 op Switch, PS4, pc en Xbox One. Je kan de game ook spelen via Xbox Game Pass.

Minecraft Dungeons heeft veel weg van dungeon crawlers als Diablo en Torchlight. Je moet in je eentje of met je vrienden je weg door procedurisch gegenereerde levels heen vechten, iconische Minecraft vijanden verslaan en de abilities van je held versterken door alle loot op te rapen.

En net zoals in die andere games zijn de steeds hoger wordende moeilijkheidsgraad en de vele geheimen de reden waarom je steeds terug gelokt wordt. Maar voordat je Minecraft Dungeons voor het eerst uitspeelt hebben we nog een heleboel Minecraft Dungeon tips voor je om je op weg te helpen en je aandacht te vestigen op dingen die je gemakkelijk kunt missen.

Hieronder zie je onze inhoudopgave van alle verschillende gidsen die we geschreven hebben. Voor het gebruiksgemak hebben we ze zo goed mogelijk in verschillende categoriën ingedeeld.

Algemene informatie over Minecraft Dungeons

Onderstaande gidsen gaan over simpele basisaspecten van Minecraft Dungeons. Hoe de multiplayer werkt en of er wel of niet cross-play is. Ook vind je een lijst met alle achievements terug. Vooral handig voor de 'completionisten' onder ons. Ben je benieuwd of je iets belangrijks hebt gemist? Bekijk dan de onderstaande gidsen. Misschien komt je achter iets nieuws.


Informatie over (mini-)bazen in Minecraft Dungeons

Er zitten een aantal nagelbijtende bazen in Minecraft Dungeons, die ieder hun eigen aanpak vereisen. Maak je in ieder geval niet druk. Met onderstaande gidsen versla je in een handomdraai Enderman en The Nameless One.

Minecraft Dungeons tips om te verkennen en de map te gebruiken

 • Zorg dat je alle hoeken verkent van de levels, zodat je alle kisten vindt met goede loots. Soms kan je zelfs geheime levels vinden op deze manier. De vuistregel die je kan hanteren is dat hoe verder weg je gaat van je voornaamste doel in het level, hoe meer kans je hebt om iets waardevol tegen te komen. Als je gaat verkennen, ga je dus best in de tegengestelde richting die de game aanwijst!
 • Als je niet zeker bent of je een gebied kunt gaan verkenne, bekijk dan de map. Als het binnen de grenzen valt, dan zal je er op een of andere manier wel kunnen geraken. Zoek naar bruggen in de buurt, alternatieve routes of probeer eens tegen muren te lopen. Soms zal je personage de muur beklimmen.
 • Als je de map knop langer ingedrukt houdt, krijg je een meer volledig overzicht van het level, inclusief hoeveel geheimen en kisten er nog te vinden zijn.
 • Rollen is niet enkel nuttig om vijanden te ontwijken, maar ook handig tijdens het verkennen. Je kan namelijk over over dunne gaten rollen om verafgelegen richels en kisten te bereiken.
 • Pas wel op: je kan niet over randen wandelen en zo in gaten vallen, maar je kan wel over randen rollen. Als dat gebeurt keer je terug naar het level, maar ben je wel een heel stuk health kwijt.
Meer Minecraft Dungeons tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Minecraft Dungeons? Lees dan onze Minecraft Dungeons gids en tips. Daarin vind je meer algemene informatie over cross-platform en de achievements. Ook vind je daar strategieën voor Enderman en The Nameless One. Succes met je avontuur in Minecraft Dungeons!

Minecraft Dungeons tips voor gevechten en loot

 • Wees niet bang om de moeilijkheidsgraad te verhogen, Minecraft Dungeons is algemeen gesproken geen moeilijke game. Je kan de moeilijkheidsgraad aanpassen voordat je elke level start, en we raden aan om deze op minstens 1.4x te zetten voor de eerste levels. Dan krijg je een mooie uitdaging met bijhorende mooie loot.
 • Dat gezegd zijnde, wees ook niet te trots om de moeilijkheidsgraad terug lager te zetten. De laatste paar levels zijn veel langer en moeilijker dan de rest, en als het helpt om erdoor te geraken zo zij het. Je hebt maar een beperkt aantal levens om het einde van het level te bereiken en je wil natuurlijk die geheime levels vinden en hogere moeilijkheidsgraden ontgrendelen.
 • Buiten pijlen werkt alles op een cooldown. Gebruik dat in je voordeel. Voordat je een kamer binnenstormt die vijanden zit, wacht je beter tot je terug een health potion en je artefacts kunt gebruiken. Of wanneer het moeilijk wordt, neem je best even een stapje terug om alles te herladen, geef dan alles wat je hebt om vijanden te verslaan, en neem vervolgens weer een stapje terug om te herladen als dat nog nodig is.
 • Op momenten waarop je niet kan terugtrekken, zoals wanneer je tegen een baas vecht, is het belangrijk om te blijven bewegen. Op die manier kan je de meeste aanvallen ontwijken. Dat is vooral goed als je weinig health hebt en je moet wachten tot je terug een health potion kunt gebruiken. In sommige gevallen, zoals wanneer je tegen The Nameless One vecht, is dit zelfs een essentiële tactiek om niet overweldigd te worden.
 • Bazen die aan het einde van de levels verschijnen kan je niet overslaan, maar mini-bazen zoals de Enderman zijn wel optioneel. Je herkent ze omdat ze niet aan het einde van het level verschijnen maar wel ook een balkje met health bovenaan het scherm hebben.
 • Vijanden zijn vergelijkbaar. Als het niet perse een van de opdrachten is die je krijgt voor dat level, dan houdt niets je tegen om gewoon voorbij vijanden te lopen. Handig als je bijvoorbeeld snel terug naar het punt wil waar je daarnet al je levens verloren bent, of als je snel naar een baas wil rennen op een hogere moeilijkheidsgraad. Kies de weg die je neemt wel zorgvuldig, want het is gemakkelijk om omsingeld te worden!
 • Neem altijd de tijd om Enchantment punten in te zetten op je equipment. Je krijg er één per level dat je bereikt, en ookal heb je maar een beperkt aantal Enchantment punten, je krijgt ze terug als je equipment dat je niet meer gebruikt salvaged.
 • We raden ook aan om regelmatig even te stoppen en in je inventory te kijken, ook als je bezig bent met een dungeon te verkennen. Het is gemakkelijk om even niet op te letten met wat je opraapt, en misschien heb je onderweg wel erg nuttige loot gevonden. En sommige wapens zien er op eerste zicht niets bijzonders uit, maar als je Enchantment punten inzet, kan je ze wel een goede boost geven voor specifieke situaties. Zo kan je wapens bijvoorbeeld extra damage doen geven aan de undead of aan Enchanted vijanden.

Minecraft Dungeons tips voor zaken die je gemakkelijk kan missen

 • Na het voltooien van een level krijg je altijd één kist met 50 Emeralds ergens in je Camp. Dus kijk altijd goed rond in je Camp voordat je verder gaat naar het volgende level.
 • Een leuke feature die je gemakkelijk kan missen is je huis in het Camp. Je vindt het rechtsbovenaan in je Camp en het zal veranderen tijdens je avontuur in Minecraft Dungeon. Er komen trofeeën in en andere zaken van de levels die je reeds voltooid hebt.
 • Dieren die niet agressief zijn, zoals kippen, koeien en schapen, kunnen gedood worden in ruil voor health items en soms zelfs Emeralds.
 • Zelfs als je offline speelt, zal de game blijven doorlopen als je op pauze drukt. Dus als je even de controller moet neerleggen, ga dan naar een vorig gebied waar er geen vijanden meer zijn. We hebben dit op de lastige manier ontdekt...
 • Minecraft Dungeons zal cross-platform multiplayer toevoegen op een later moment als onderdeel van een gratis update. Met cross-platform multiplayer zal je samen kunnen spelen met je vrienden, of ze nu een PS4, Switch, pc of Xbox One hebben.
Bekijk op YouTube

Read this next