Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft Dungeons Enderman verslaan: zo win je van de Enderman

Zo versla je deze vervelende mini-baas.

De Enderman in Minecraft Dungeons is een van de vele mini-bazen die je zal tegenkomen in je avontuur.

De Enderman is gebaseerd op de beroemde monsters die je vaak tegenkomt in de Nether en The End van Minecraft. In Minecraft Dungeons kom je de Enderman echter al vrij vroeg tegen. Je ziet ze voor het eerst in Soggy Swamp.

Deze pagina legt uit hoe je de Enderman in Minecraft Dungeons kunt verslaan. We zeggen ook hoe hij aanvalt, en welke equipment je zal helpen om het gevecht te overleven.

Op zoek naar meer advies? Onze Minecraft Dungeons gids met tips kan helpen!

Hoe de Enderman verslaan in Minecraft Dungeons

De Enderman komt tevoorschijn met een speciaal effect op je scherm dat lijkt alsof er ruis op zit. Zijn aankomst is dus al meteen meer verontrustrend dan de andere vijanden die je tegenkomt.

De Enderman heeft twee kenmerken waar je je bewust van moet zijn: hij kan heel snel bewegen, en hij kan teleporteren. Je zal je hier dus aan moeten aanpassen als je hem wil verslaan. Wanneer een Enderman verschijnt, zal deze je meteen achtervolgen en je aanvallen. Als je probeert terug te slaan, zal hij snel weer verdwijnen. Dit kan het gevecht heel frustrerend maken.

Tegen een Enderman vechten kan dus overweldigend zijn, vooral omdat zijn aanvallen hard aankomen. Het belangrijkste om te onthouden is dat zolang je blijft bewegen, je veilig bent. Ookal beweegt hij zeer snel, hij heeft wat tijd nodig om aan te vallen en tegen die tijd ben je al op een veilige plek. Je moet zelfs niet rollen!

Om de Enderman aan te vallen, zal je ofwel een melee aanval moeten doen wanneer hij naar je toekomt (maar raak hem wel voordat hij stopt om je aan te vallen!) of je kan een ranged aanval doen met bijvoorbeeld je pijlen.

Meer Minecraft Dungeons tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Minecraft Dungeons? Lees dan onze Minecraft Dungeons gids en tips. Daarin vind je meer algemene informatie over cross-platform en de achievements. Ook vind je daar strategieën voor Enderman en The Nameless One. Succes met je avontuur in Minecraft Dungeons!

Met zowat elk wapen in je arsenaal kan je een Enderman verslagen als je genoeg geduld en gevoel voor timing hebt, maar sommge wapens zijn beter dan andere . Vooral glaves zijn handig, omdat je melee aanvallen van op een langere afstand kunt doen en dus minder risico loopt om zelf geraakt te worden.

Als je hulp krijgt van een dier, zoals een wolf via het Tasty Bone Artefact of een vleermuis via de Spelunking armour set, zal dat het gevecht gemakkelijker maken. De Enderman zal sneller het dier proberen aanvallen dan jou, en dus heb je meer vrijheid om aan te vallen.

Welke wapens of armour je ook gebruikt, het blijft belangrijk om ook de andere vijanden uit te schakelen wanneer je het opneemt tegen een Enderman. Je wil je kunnen concentreren op het gevecht tegen de Enderman, in plaats van ondertussen ook nog eens aanvallen of pijlen van andere vijanden te moeten ontwijken.

Om af te sluiten, als de Enderman niet opnieuw verschijnt na het teleporten, ga dan verder in de dungeon. Hij zal snel genoeg terug tevoorschijn komen.

Uiteindelijk blijft de Enderman, net zoals alle andere minibazen, een optioneel gevecht. Als je het dus echt moeilijk hebt, kan je er altijd voorbij lopen tot de balk met health bovenaan je scherm verdwijnt. Dat is het signaal dat het gevecht voorbij is en dat je succesvol ontsnapt bent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Minecraft Dungeons

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties