Skip to main content

Minecraft Dungeons cross platform: alles wat we weten over cross platform multiplayer en save games

Welke vormen van multiplayer zijn er mogelijk in Minecraft Dungeons?

Als je van plan bent Minecraft Dungeons te spelen, dan wil je vast alle details weten over de cross platform multiplayer.

Er zijn twee belangrijke aspecten van Minecraft Dungeons cross platform steun: multiplayer en save files.

Wat dat betekent en wat de mogelijkheden zijn in Minecraft Dungeons leggen we op deze pagina uit.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer advies? Onze Minecraft Dungeons gids met tips komt dan ongetwijfeld van pas!

Zal Minecraft Dungeons cross platform multiplayer ondersteunen?

Momenteel kan je enkel Minecraft Dungeons spelen met spelers die hetzelfde platform als jij hebt. Als je op Nintendo Switch speelt, kan je op dit moment dus enkel spelen met andere mensen die op Nintendo Switch spelen.

Het is wel de bedoeling dat op een later moment cross platform multiplayer mogelijk zal zijn dankzij een gratis update voor Minecraft Dungeons. Microsoft heeft echter nog niet gezegd wanneer deze gratis update beschikbaar zou zijn.

Zodra deze update uit is, zal je Minecraft Dungeons kunnen spelen met eender welke andere spelers, of deze nu op Nintendo Switch, PS4, pc of Xbox One speelt.

Bekijk op YouTube

Welke soorten multiplayer zijn er in Minecraft Dungeons?

Minecraft Dungeons kan je met maximum vier spelers tegelijk spelen. Dit kan online via internet, of gewoon terwijl je allemaal naast elkaar op de bank zit. Dus ook al ondersteunt de game momenteel nog geen cross platform multiplayer, je kan nog steeds genieten van de multiplayer met je vrienden of familie.

Je kan lokale multiplayer en online multiplayer wel niet met elkaar mixen. Je kan dus niet met een vriend op de bank samen spelen met een derde vriend over internet. Je moet eentje kiezen.

Als je ervoor kiest om Minecraft Dungeons te spelen met andere spelers, weet dan ook dat de game zich aanpast aan het totaal aantal spelers. De moeilijkheidsgraad van het spel, het aantal vijanden dat je tegenkomt en de loot die je krijgt gebaseerd zal anders zijn.

Cross platform save file beperkingen in Minecraft Dungeons uitgelegd

Minecraft Dungeons ondersteunt bij de launch geen cross platform saves. Dit betekent dat je de vooruitgang van je spel niet kunt overzetten van het ene platform naar een andere.

Als je dus beslist om Minecraft te spelen op een console of pc waar je nog niet eerder op hebt gespeeld, dan moet je de game opnieuw starten. Zelfs als je van Xbox One naar pc gaat.

Meer Minecraft Dungeons tips
Ben je op zoek naar meer informatie over Minecraft Dungeons? Lees dan onze Minecraft Dungeons gids en tips. Daarin vind je meer algemene informatie over cross-platform en de achievements. Ook vind je daar strategieën voor Enderman en The Nameless One. Succes met je avontuur in Minecraft Dungeons!

Read this next