Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft documentaire in de maak

Met steun van vrijgevige fans.

Hoewel de mediastorm rond Minecraft lijkt te zijn gaan liggen, hoeft de indiegame nog lang niet aan populariteit in te boeten. Wie had gedacht de verkoopscijfers te zien slinken nu de game in bèta is en de vraagprijs bijgevolg iets hoger ligt dan voorheen, is eraan voor de moeite. De teller staat intussen op anderhalf miljoen en dagelijks worden er nog steeds enkele duizenden exemplaren verkocht.

2 Player Productions, een productiebedrijf uit de Verenigde Staten, kondigde een tijdje geleden zelfs aan een heuse documentaire te willen maken waarin ze het fenomeen Minecraft onder de loep nemen. Voorwaarde was wel dat ze voor $150.000 gesponsord zouden worden. Vandaag werd die kaap bereikt -en nee, Notch heeft hen niet gewoon zijn overschot in rosse centjes toegeschoven. Doneren kan nog tot 26 maart via Kickstarter.

Een voorsmaakje en 'proof of concept' van een kleine twintig minuten lang kan je eveneens op de Kickstarter-pagina terugvinden. Het uiteindelijke resultaat staat gepland voor 2012.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties