Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft: Console Edition update voegt Elytra toe

Komt in december uit.

Minecraft: Console Edition krijgt in December de grootste update van het jaar. Dat meldt ontwikkelaar Mojang op het Mojang-blog.

"Er komen nieuwe vijanden, blokken, voorwerpen, status-effecten en allemaal andere, kleine aanpassingen. We willen een paar nieuwigheden toelichten, maar de rest blijft een verassing", aldus Mojang.

Twee van de uitgelichte toevoegingen zijn Elytra en End Cities. Elytra bevat een insectachtige zweefvlieger en een optie om een terrein te genereren met de optie 'Amplified Terrain'.

End Cities bevat naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe omgeving waarin het gebruiken van de Elytra aangemoedigd wordt.

Als laatste licht Mojang toe dat er nu 'Lingering Potions' gemaakt kunnen worden met 'Dragons Breath'. Als deze potions gegooid worden, blijft er slijk achter wat achtervolgers vertraagt.

Veel van deze toevoegingen zijn al beschikbaar in de pc- en Mac-versie van Minecraft. Er is ook meer Minecraft-gerelateerd nieuws. Zo raakte onlange bekend dat de schrijver van World War Z aan een Minecraft-boek werkt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Minecraft

Video Game

Minecraft

Nintendo Wii U

See 9 more

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

Minecraft: PS Vita Edition

PlayStation Vita

Minecraft: Story Mode

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC, Mac, Nintendo Switch

Minecraft: Xbox 360 Edition

Xbox 360

Minecraft: Xbox One Edition

Xbox One

Related topics
Over de auteur
Nick Jansen avatar

Nick Jansen

Redacteur

Fervent gamer van zo’n beetje elk platform; het tijdperk speelt geen rol. Probeert in het slechte het goede te vinden (en er eventueel om te lachen). Houdt van synthesizermuziek, neon, laserstralen, cassettes, VHS en slechte oneliners. Heeft geen haast met het aanschaffen van het allernieuwste op de markt, maar pluist liever het verleden uit; op zoek naar originele en gewaagde titels met vernieuwende ideeën.

Reacties