Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft bedenker is momenteel tweede meest invloedrijke persoon ter wereld in Time magazine 's poll

Verslaat daarmee onder meer Barack Obama en Kim Jong Un.

Markus 'Notch' Persson, de bedenker van Minecraft, staat momenteel op de tweede plaats in Time's top 100 van meest invloedrijke personen die dit jaar het leven op deze planeet beïnvloedden. De rangschikking van het toonaangevende magazine wordt erg serieus genomen.

Met zo'n 150.000 stemmen siert Notch momenteel de tweede plek op de lijst, net onder de nieuwe president van Egypte, Mohamed Morsi, en boven de gearresteerde baas van Megaupload, Kim Dotcom. Notch laat ook personen als Zuid-Koreaanse rapper Psy, paus Franciscus, Olympisch superzwemmer Michael Phelps en een hele lijst andere bekendheden uit alle takken van de samenleving achter zich.

Opvallend is dat de verhouding van de stemmen bij Notch veel gunstiger ligt dan bij de persoon op de eerste plek van de lijst. President Morsi kreeg dan wel meer dan 170.000 stemmen voor, maar ook 220.000 tegen. Notch heeft 150.000 "Absolutely"-keuzes gekregen en slechts 17.000 "No way" 's.

De lijst bekijken en je stem uitbrengen kan via deze link. De uiteindelijke resultaten worden vanaf 18 april zichtbaar op de site van Time.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties