Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft 5 miljoen keer gedownload

Binnenkort een Tv-serie?

De virtuele blokkendoos Minecraft heeft 80 miljoen dollar opgeleverd. Dat maakte The Financial Times dit weekend bekend.

Na de launch van Minecraft in oktober 2010 verkocht de game niet alleen 5 miljoen digitale exemplaren maar werd er ook ruim 1 miljoen dollar aan merchandise verkocht. Shirts en sokken blijken het meest populair.

Met niet minder dan 4 miljoen YouTube videos online lijkt de volgende logische stap natuurlijk een heuse Minecraft film of Tv-serie. Aldus Carl Manneh, Mojangs opperhoofd: "We zijn inderdaad benaderd door een aantal grote producers uit Hollywood die ons gevraagd hebben of we mee willen werken aan een Minecraft Tv-serie. Voorlopig richten we ons gewoon op het verder ontwikkelen van Minecraft en ons bedrijf. Maar als er nu iemand aanklopt met een geweldig idee zou ik geen reden kunnen bedenken waarom we het niet zouden doen".

Minecraft blijft vernieuwend.

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties