Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

MineCon 2012 trekt naar Frankrijk

Creepers, Notch en Mickey Mouse.

Vorig jaar was de MineCon in Las Vegas, de beurs georganiseerd door Minecraft-makers Mojang waar ze al hun titels tentoonstellen, voor velen onder ons misschien wat te ver om heen te reizen. Dit jaar heb je dat excuus alvast niet meer. De MineCon van 2012 komt namelijk naar ons buurland Frankrijk.

Denk trouwens niet dat je naar een of ander boerendorpje in Frankrijk moet trekken waar je 's morgens voor je baguette en croissant moet vechten met duizenden andere Minecraft-fans. Neen, Mojang zal hun MineCon enkele dagen in het enige echte Disneyland neerpoten. De cross-overs die daar kunnen gebeuren zijn onvoorstelbaar. Samen met Donald Duck een King of the Ladder match spelen op de Yognauts server terwijl je in Space Mountain zit? Speciale adventure maps met een Disney thema? Met Notch en Mickey op de foto voor het Disneykasteel? Misschien wordt het over enkele maanden wel werkelijkheid.

Tickets zullen weldra op de site van Mojang kunnen worden gereserveerd, maar wees er snel bij! De editie van vorig jaar was op enkele uren uitverkocht en de populariteit van het spel is niet bepaald afgenomen. De MineCon gaat door op 24 en 25 november.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen