Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minder zuipen en meer gamen met de Oktoberfest Bundle

Vijf games voor de prijs van een lauwe pint.

Er is nieuwe Indie Royale Bundel beschikbaar en hij heet The Oktoberfest Bundle. Wederom wordt er je een collectie van vijf indiegames van verschillende makers aangeboden voor bespottelijk laag bedrag (momenteel 4,11 euro). Wie meer dan het gemiddelde wil spenderen (de volle 6,34 euro) krijgt bovenop die games nog eens twee albums: Calm your nerves en Chip unDeath van Savestates. Deze twee platen zijn natuurlijk ook door videogames geïnspireerd.

De games die deze keer worden aangeboden zijn:

  • Hector: Badge of Carnage: Een point-and-clicker van TellTale Games (Tales of Monkey Island, Sam and Max, Wallace and Gromit) waarin je een agent speelt die er nog moeite mee zou hebben om zijn eigen donuts te arresteren. Gelukkig mag jij hem besturen om ervoor te zorgen dat al het tuig in de stad achter de tralies belandt. Voorwerpen vinden, combineren en gebruiken bij puzzels, we hebben het allemaal al een keertje eerder gezien. Maar TellTale levert steeds charmante games af, en dat is ook deze keer geen uitzondering.
  • Chime: Een extreem verslavende puzzelgame met extreem goede muziek en een extreem goede harmonie tussen die twee, dat is wat Chime een must-have maakt! Probeer het hele spelveld tegen de klok te vullen met tal van vormpjes die je moet linken aan je eerdere creaties. Naast de 'gewone' modus zijn er nog tal van andere mogelijkheden te verkennen.
  • The adventures of Shuggy: Shuggy, een vampierachtig wezentje moet zich door een gigantisch aantal kamers in een mysterieus kasteel zien te wurmen. Elk van die kamers bevat een puzzel en elk van die puzzels heeft andere regels. Draai het level met een druk op de knop, verander de zwaartekracht of teleporteer rechtstreeks naar de uitgang. Met een variatie zoals in deze game blijf je gewoon spelen!
  • Dangerous High School Girls in Trouble!: Richt een vereniging rebelse meisjes op die de samenleving willen veranderen. Door te puzzelen. In de jaren '20. We weten niet hoe iemand op het idee rond deze game is gekomen, maar een benevelde geestestoestand zou al veel verklaren. We weten evenmin niet goed wat we van deze moeten denken, van de vreemde grafische stijl tot nog vreemdere gameplay. De jongens van Indie Royale dachten er waarschijnlijk ook zo over, dus krijg je er nog een extra game bij: The Witch's Yarn.
  • The Network: Hoe zou het leven in een computer eruit zien? Tenzij de restjes fastfood ervoor hebben gezorgd dat er een kolonie mieren hun intrek heeft genomen in je desktop, zal je dat waarschijnlijk niet weten. Heb je het jezelf ooit al eens afgevraagd, dan is deze game zeker iets voor jou. Speel als een minuscuul onderdeeltje software en knal alles aan gort, van virussen tot firewalls. Leuke shooter met interessant grafisch sfeertje!

Deze bundel kan je hier kopen. Zijn deze games toch niet jouw dada, wacht dan een week of twee. Dan is de organisatie er namelijk weer met de Fall Bundle!

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties