Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mikami werkt verder aan DMD

Suda51-collaboratie ongehinderd vooruit.

Shinji Mikami's studio Tango Gamework werd vorige week dan wel opgekocht door uitgever ZeniMax, de beroemde gamemaker krijgt toch nog de vrijheid om zijn project in samenwerking met studio Suda51, een game genaamd Shadows of the Damned, af te werken.

"Shinji is onze creatieve leider voor games gemaakt door Tango Gamework en zal zijn obligaties voor [uitgever van Shadows of the Damned] Grasshopper Interactive vervullen zoals eerder afgesproken," zo zei ZeniMax vandaag.

Shadows of the Damned werd voor het eerst getoond aan het grote publiek op de vorige Tokyo Game Show in september. Deze collaboratie tussen Mikami en Suda51 wordt omschreven als een psychologische actie-thriller. Hoofdrolspeler is Garcia Hotspur wiens vriendin wordt ontvoerd door demonen. Vanzelfsprekend volgt Garcia de demonen naar de onderwereld om zijn vriendin te redden.

Suda51 vroeg gamers om Shadows of the Damned af te korten naar 'Damned', of nog korter: 'DMD'. DMD staat gepland om deze zomer in de winkels te liggen voor Xbox360 en PS3.

Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties