Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mighty No. 9 sluit Kickstarercampagne af met vier miljoen dollar

Spirituele opvolger Mega Man ook op weg naar PS4 en Xbox One.

Keiji Inafune's team heeft met Mighty No. 9 een succesvolle Kickstartercampagne afgesloten. Zo'n 67000 financierders leverden in totaal 3.845.170 dollar op. Samen met PayPal-donaties komt het uiteindelijke bedrag uit op iets meer dan vier miljoen.

De spirituele opvolger van de Mega Man-games heeft bijna iedere 'stretch goal' behaald. Zo komt Mighty No. 9 nu ook naar de PlayStation 4 en Xbox One, PlayStation Vita en Nintendo 3DS. Eerst was de game enkel in ontwikkeling voor pc. Een PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U-versie staan ook in de planning.

De game zelf is ook uitgebreid met extra modi, waaronder een Boss Rush-modus, een online Battle Race-modus en een online coöperatieve Challenge-modus. Ook is er nu ruimte voor meer speelbare personages en meer levels, en is de componist van Mega Man 2 aangetrokken om de soundtrack te verzorgen.

Het duurt echter nog wel een tijdje voor Mighty No. 9 daadwerkelijk uit is: de geplande releasedatum is pas in de lente van 2015. Bekijk hieronder alvast het eerste deel van een documentaire over het ontwikkelproces, die mede mogelijk is gemaakt door de stretch goals.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties