Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mighty No. 9 haalt meer dan twee miljoen dollar op

En heeft nog 19 dagen te gaan.

Mighty No. 9 is een groot succes op Kickstarter. Keiji Inafune's spirituele opvolger voor retroklassieker Mega Man wist al meer dan twee miljoen dollar binnen te halen.

Voor dat geld breidt het Japanse team de game verder uit. Zo krijgt hoofdpersonage Beck een Mac en Linux versie, mag je de sidescroller in een New Game Plus en Turbo Modus spelen en draait de ontwikkelaar een Making-of documentaire. Tenslotte mag je je naar goede Mega Man traditie wagen aan de Boss Rush uitdaging waar je de allersterkste vijandige robots na elkaar moet bevechten.

Er zijn echter nog 'stretch goals' in het vooruitzicht. Voor 2,2 miljoen dollar maken Inafune en zijn medewerkers een port voor PS3, Xbox 360 en Wii U. Ook een Challenge Mode, een extra level en baas, een co-op modus en zelfs een next-gen versie van het spel liggen in het verschiet als er in de volgende 19 dagen genoeg geld wordt ingezameld.

Vorige week schreven we al over Might No. 9. Op de Kickstartpagina van het spel kan je je zakgeld investeren.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties