Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Middle-earth: Shadow of War microtransacties verdwijnen

Opgeruimd staat netjes.

Ontwikkelaar Monolith Productions laat weten dat alle microtransacties in Middle-earth: Shadow of War verdwijnen.

Vanaf 8 mei is het niet langer mogelijk om met echt geld in-game aankopen te doen. Vanaf 17 juli wordt zowel het betaalmiddel goud als de loot boxes in de vorm van War Chests volledig uit de game gehaald. Daarnaast is de Market Place dan niet langer beschikbaar.

"Bij nader inzien ondermijnen microtransacties het Nemesis-systeem. De opzet was om het spelers makkelijker te maken, maar juist daardoor mis je de persoonlijke relaties tussen bondgenoten en vijanden waarvoor het systeem specifiek ontworpen is", aldus de studio.

In Sander zijn Middle-earth: Shadow of War review geeft hij ook al aan dat door 'microtransacties je niet alleen het Nemesis-systeem, maar ook het meest dynamische onderdeel van de game ontwijkt'.

Het is een opmerkelijke keuze om zes maanden na de release een progressiesysteem te wijzigen die je eerder nog fel verdedigd hebt. Wellicht dat het onlangs onthulde nieuwe Star Wars Battlefront 2 progressiesysteem daar aan heeft bijgedragen.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties