Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Middle-earth: Shadow of Mordor aangekondigd

Prequel speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings.

Gamesmagazine Game Informer onthult dat F.E.A.R.-ontwikkelaar Monolith Productions werkt aan een nieuwe game in het The Lord of the Rings-universum. Middle-earth: Shadow of Mordor is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

De third-person action-adventure game speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings-trilogie. Je neemt de rol aan van ranger Talion en daarmee trek je door Saurons thuisbasis Mordor. Een zogenaamd Nemesis-systeem geeft iedere tegenstander een unieke naam. Als ze het gevecht met je overleven, dan kom je ze later wellicht tegen als sterkere variant.

De game wordt uitgegeven door Warner Bros. Interactive en The Lords of the Rings-regisseur Peter Jackson is bij het project betrokken. Samen met Middle-earth Enterprises zorgt hij er voor dat de setting, personages en het verhaal aansluiten op de canon van Tolkiens wereld.

Het is niet de eerste keer dat Monolith aan de slag gaat met een LOTR-game. Vorig jaar ontwikkelde het team de multiplayer online battle arena game Guardians of Middle-earth.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties