Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: 'Xbox Series S biedt dezelfde next-gen-ervaring als de Xbox Series X'

Renderresolutie ligt wel lager.

In een nieuw filmpje over de Xbox Series S laat Microsoft-topman Jason Roland weten dat de goedkopere variant op de Xbox Series X dezelfde next-gen ervaring biedt als de Xbox Series X. Volgens het bedrijf is het enige verschil tussen beide consoles de lagere renderresolutie van de Xbox Series S.

In de bijbehorende video vergelijkt Microsoft de Xbox Series S met de Xbox Series X. Daarin zie je dat beide varianten beschikken over een 8 core Zen 2 CPU en dat de processorsnelheden maar 0,2 GHZ van elkaar verschillen.

Het grote verschil tussen beide consoles zit hem in de GPU. De Series X draait standaard aan een 4K-resolutie met minimaal 60 frames per seconde en maximaal 120 frames per seconde. Dat in tegenstelling tot de Series S, die standaard aan een 1440p-resolutie draait. Die kan echter opgeschaald worden naar 4K met 120 frames per seconde.

Om de resolutie van de Xbox Series S op te schalen naar 4K, maakt de goedkopere variant gebruik van hardware die de resolutie van games makkelijk vergroot. Je kunt de goedkopere variant dus makkelijk aansluiten op een 4K-televisie zonder veel in te boeten op het vlak van beeldformaat.

Intussen weten we ook dat de Xbox Series X en Xbox Series S op 10 november uitkomen en heeft Microsoft alle Xbox Series S specificaties onthuld.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties