Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft: 'Xbox One krijgt ondersteuning voor Cross-Network Play'

Console kan verbinding maken met servers van andere platformen.

Microsoft maakt bekend dat de Xbox One ondersteuning voor Cross-Network Play krijgt. Dit stelt de console in staat om verbinding te maken met servers op de pc en op andere consoles.

ID@Xbox-directeur Chris Charla schrijft op Xbox.com: "Naast de cross-platform functionaliteit tussen Xbox One-games en Windows 10-games die Xbox Live gebruiken, stellen we ontwikkelaars ook in staat om met andere netwerken te communiceren."

"Dit betekent dat Xbox One-bezitters en Windows 10-gebruikers met Xbox Live verbinding kunnen maken met verschillende online netwerken. Daartoe behoren ook netwerken van andere consoles."

Wel houdt Microsoft een slag om de arm: "Natuurlijk is het aan de ontwikkelaars of ze deze functie in hun game willen gebruiken. Xbox Live-gebruikers behouden ook altijd de mogelijkheid om alleen via Xbox Live te spelen."

Ontwikkelaar Psyonix heeft al laten weten dat Rocket League van deze nieuwe feature gebruik gaat maken."We zijn van plan om Cross-Network Play tussen de pc en de Xbox One deze lente aan Rocket League toe te voegen. Informatie over ondersteuning voor andere platformen volgt later."

Kort geleden liet Psyonix nog weten dat Rocket League binnenkort een basketbalmodus krijgt.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur
Imre Himmelbauer avatar

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Reacties