Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft wil xCloud op termijn naar pc en console brengen

Maar er is nog geen concrete datum.

Phil Spencer onthult via Twitter dat Microsoft de xCloud streamingdienst op termijn ook naar pc en console wil brengen. Sinds vorige maand is de streamingdienst al beschikbaar voor Android, maar daar komen in de toekomst dus mogelijk nog platformen bij.

xCloud zit momenteel al inbegrepen in het Game Pass Ultimate-abonnement en laat je toe om tientallen games naar je smartphone of tablet te streamen. Volgens Spencer komt die functionaliteit in de toekomst ook naar pc en Xbox, al heeft dat momenteel 'niet de hoogste prioriteit'.

Microsoft investeert al sinds vorig jaar flink in het Game Pass-abonnement. Zo wordt later dit jaar ook EA Play toegevoegd aan Xbox Game Pass Ultimate. Verder investeren in streaming zou een logische volgende stap zijn om van Game Pass een volwaardige 'Netflix voor games' te maken.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties