Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft wil Xbox-consoles verwerken in tv's

Breidt Xbox Game Pass-abonnement en cloudgaming uit.

Microsoft laat weten dat het wereldwijd met tv-fabrikanten samenwerkt om 'de Xbox-ervaring' te integreren in televisietoestellen. Daardoor heb je afgezien van een controller geen aanvullende hardware meer nodig. Dat en meer onthult Microsoft via Xbox Wire.

Microsoft zit niet stil. Zo wil het bedrijf Xbox Game Pass-abonnement beschikbaar stellen op verschillende apparaten, in verschillende regio's en voor spelers met verschillende financiële achtergronden. Daar eindigt het niet, want Microsoft voert momenteel gesprekken met telecomproviders om het Xbox All Access-abonnement overal aan te bieden.

Ook cloud gaming en de Microsoft datacenters krijgen een upgrade. Zo ontwikkelt het bedrijf momenteel zijn eigen streamingkanalen waardoor spelers zonder een Xbox-console ook toegang hebben tot cloud gaming op elk televisietoestel of monitor. Daarnaast krijgen alle Xbox Game Pass Ultimate-leden de komende weken allemaal toegang tot cloud gaming via internetbrowsers en zal de Xbox-applicatie op pc dit jaar nog cloud gaming ondersteunen.

Als laatste onthult Microsoft dat het zijn datacenters over heel de wereld gaat voorzien van de laatste nieuwe hardware. Die upgrade zorgt voor snellere laadtijden, verbeterde framerates en meer geoptimaliseerde Xbox Series X/S-games.

In ander Microsoft-nieuws ontdek je dat de Microsoft + Bethesda Showcase op zondag 13 juni om 19:00 uur plaatsvindt en onthulde Microsoft dat leden van het Xbox Insiders-programma toegang krijgen tot de Xbox Party Chat tekst-naar-spraak- en spraak-naar-tekst-optie.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties