Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft wil productie Xbox Series X|S opvoeren

Maar verwacht geen mirakels.

In de podcast van Major Nelson heeft Microsoft-topman Phil Spencer meer uitleg gegeven bij de productie van de Xbox Series X|S. Momenteel ligt de vraag nog steeds veel hoger dan het aanbod, waardoor het quasi onmogelijk is om een nieuwe console te bemachtigen. Volgens Spencer doet Microsoft er alles aan om de productie op te voeren.

Spencer benadrukt dat Microsoft op geen enkele manier probeert om kunstmatige schaarste te creëren. Volgens de topman is de oorzaak eerder technisch van aard. Hij verwijst vooral naar aanleverproblemen van AMD, het bedrijf dat de grafische kaarten voor de nieuwe consoles levert.

AMD levert eveneens de grafische kaarten voor de PlayStation 5, dus vermoedelijk kan het bedrijf de hoge vraag eenvoudigweg niet aan. Spencer benadrukt dat hij regelmatig in contact staat met Lisa Lu van AMD om oplossingen te zoeken om de productie verder op te drijven.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties