Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft wil het 'vertrouwen van klanten herwinnen'

"Sony heeft veel succes en dat verdienen ze."

In een interview op Geekwire Summit 2015 zegt Xbox-baas Phil Spencer dat Microsoft het vertrouwen van klanten wil herwinnen.

"Ooit maakte ik statements zoals 'We willen winnen tegen Sony,'" zo zegt Spencer. Maar ik besef ondertussen dat je enkel die dingen kan controleren die onder je controle liggen. Het gaat me om de games die we hebben en hoe we onze klanten behandelen. We zijn gemotiveerd om zoveel mogelijk nieuwe fans als mogelijk te maken."

Spencer feliciteert Sony daarbij ook met het succes van de PlayStation 4. "Sony heeft veel succes en dat verdienen ze." Op de vraag of de Xbox One de verkoopscijfers van de PlayStation 4 ooit zal inhalen, antwoordt Spencer: "Dat weet ik niet. Sony heeft een grote voorsprong en een goed product. Maar ik hou van de content en de games die wij klaar hebben staan."

Hij bespreekt ook de impact van de negatieve feedback vlak na de onthulling van de Xbox One.

"Ik had de impact op het Xbox-team onderschat. Zij voelden zich ook niet goed rond die periode. Denk aan hoe enkele woorden en daden van leidinggevenden al het werk dat je de voorbije drie jaar hebt gedaan gewoon kapotmaken."

"Maar als ik nu kijk naar hoe het team is geëvolueerd van een onzekere groep naar een team dat gemotiveerd is door de fanbase, dan zie ik hoeveel vooruitgang we hebben gemaakt."

"Ik voel me heel goed over de positie, ons product en ons merk op dit moment," zo sluit Spencer af.

Eén van de sleuteltitels voor Microsoft dit jaar is Halo 5. De Halo 5 preview kan je hier lezen.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties